מוצרים

IKA - ריאקטור מעבדתי - IKA - lab reactor

חדש - EasySyn ריאקטור זכוכית, 2 דגמים: Starter ו- Advance        מערכות קומפלט לסינתזות אורגניות או מימיות, המערכות מאפשרות עבודה בטוחה והדירה מה- מעבדה ועד הפיילוט, את שני הדגמים ניתן לקבל בנפחים של 500, 1,000, 2,000 ו- 5,000 מ"ל, המערכות מתאימות לטווח טמפרטורות של 50- ועד 200+, ניתן לעבוד מלחץ אטמוספירי ועד ווקום של 3 מיליבר מערכת ה-EasySyn Starter כוללת: המערכת מתוכננת אגרונומית להחלפה מהירה וקלה של הריאקטור והתאמת גובה העבודה הריאקטור עשוי זכוכית בורוסיליקט 3.3מגיע עם דופן כפולה לחיבור למערכת סירקולטור לחימום וקירור התהליך כולל ברז תחתית ברז התחתית מוגן בקפיץ על מנת למנוע סכנת של שבירת הזכוכית כיפה הכוללת 4 פתחים מרכזי לבוחש 29 + בצדדים 2 פתחי 29 + פתח אחד 14 המערכת כוללת מנוע עילי חזק מדגם Eurostar 60 digital עם נעילה ידנית לציר הבוחש ללא צורך במפתח הבוחש והציר מדם פרופלור מצופים טפלון (PTFE) ניתן לקבל מגוון של פריטים שמופעים תחת Accessories וגם אחרים כמו מכלים ללא ברז תחתית, מכסים שונים, בוחשים, רגשי טמפרטורה, תרמוסטטים סירקולטורים, תוכנות אוטומציה וכולם תוצרת חברת IKA כך שמתקבלת התאמה מלאה בין כל מרכיבי המערכת דוגמא למערכת סטנדרטית 1,000 מ"ל הכוללת: Scope of delivery – starter version
  • SY stand
  • SY 1000 D Reactor vessel
  • SY clamp 100
  • SY clamp ring 100
  • SY O-ring 100
  • SY 100.1 Reactor lid
  • R 4011 SY Propeller stirrer
  • EUROSTAR 60 digital
  • SY guide
  • R 60 Keyless chuck
Scope of delivery – advance version
  • SY stand
  • SY 1000 D Reactor vessel
  • SY clamp 100
  • SY clamp ring 100
  • SY O-ring 100
  • SY 100.1 Reactor lid
  • R 4011 SY Propeller stirrer
  • EUROSTAR 100 control
  • SY guide
  • R 60 Keyless chuck
  • LT 5.40 Draining set

Media transfer - Cell Culture

עבודה בתרביות תאים ותרביות מיקרוביאליות מאופיינת בדרישות כלליות כגון, סטריליות ממיקרו-אורגניזמים פתוגניים מצד הנושא המחקרי, החומרים, התאים וכו', וכן ציוד מגוון לשמירה על בטיחות העובדים בתנאים הפיסיים, חשיפה לחומרים מסוכנים, קרינה וכדומה על מנת לאפשר את תהליכי הגידול יש מגוון גדול של ציוד מעבדתי: מכשור כגון ספינרים (Spinners), ביו-ריאקטורים, מערכות גידול תאים, שייקרים, סטיררים עם / בלי חימום, פיפטורים ציוד לטיפול בהעברת מדיה, מערכות סינון, פילטרי מזרק, מסננים מבחנות, מעמדים, כלי אחסון להקפאה, פיפטות, כלים לפתיתי קרח כלי אחסון וטיפול: בקבוקים, צלחות, פלטות, מחטים, סקרפרים, לולאות ומקלות מריחה, שקיות ואביזרים נלווים מעבר לעמוד הבית בנושא Cell Culture של היצרן Chemglass קטגוריית Cell Culture מכילה מבחר גדול של מוצרים:

Bags,Cell Culture 

Bottles

Centrifuge Tubes

Counter

Dishes

Dishes

Flasks

Loops, Needles & Spreaders

Pipettes

Plates

Scapers

Syringe Filter

Systems, Cell Culture

למידע נוסף וקבלת מידע מטעם צוות ש.ל מורן, ניתן להשאיר פניה באתר או ליצור קשר טלפוני.

אוופורטור - Rotary evaporator

בנפחים של 1 עד 100 ליטר, עם מתאמים מתאימים אפשר לנדף גם ווילים 1-20 מ"ל Rotary Evaporator - בעברית מאייד סיבובי, הידוע גם בשם Rotovap, הוא ציוד מעבדה המשמש להפרדת ממסים וחומרים מתערובת דגימה או ריכוז של חומר על ידי הקטנת כמות הממס בתהליך אידוי. זהו כלי נפוץ בכימיה ותחומים מדעיים אחרים, כמו גם ביישומים תעשייתיים שונים. כך פועל מאייד סיבובי ומרכיביו העיקריים: קולבה (גולה) תחתית עגולה בצורת אגס מסתובבת: תערובת הדגימה מוכנסת ל-קולבה העשויה לרוב מזכוכית ומורכבת על ציר מסתובב קולבה זו נקראת קולבת אידוי / Evaporating flask. אמבט מים או שמן: בהתאם לטמפרטורה הנדרשת, הקולבה מושקעת באמבט חימום. אמבט המים מחומם כדי לספק חימום עדין ומבוקר לדגימה. ניתן לכוונן את טמפרטורת אמבט המים כדי לשלוט בקצב האידוי. קולבת האידוי מסתובבת: הקולבה מסתובבת ברציפות כשהיא תחת ואקום. סיבוב זה מגדיל את שטח הפנים החשוף לאמבט החימום ומקדם אידוי אחיד ויעיל. מעבה - Condenser:מעל הקולבה המתאדה, יש מעבה שמקרר את האדים מהקולבה בחזרה לשלב נוזלי. תהליך עיבוי זה מאפשר לאסוף את הממסים בנפרד מהדגימה לקולבה נפרדת הנקראת קולבת איסוף  - Receiving flask. מערכת ואקום: משאבת ואקום משמשת להורדת הלחץ בתוך המערכת. הפחתת הלחץ מורידה את נקודת הרתיחה של הממס, מה שמסייע בהסרה יעילה ועדינה של הממס מהדגימה. זה חשוב במיוחד כאשר עובדים עם תרכובות רגישות לטמפרטורה. המטרה העיקרית של מאייד סיבובי היא להסיר ממסים מדגימה, משאיר מאחור את החומר הרצוי בצורה מרוכזת. הוא נפוץ ביישומים שונים כגון: סינתזה כימית: לריכוז או טיהור תרכובות כימיות. תרופות: בפיתוח תרופות ובקרת איכות לסילוק ממסים. ניתוח סביבתי: לריכוז וניתוח דגימות סביבתיות. תעשיית המזון והמשקאות: להסיר רכיבים נדיפים או ממסים ממוצרי מזון ומשקאות. מיצוי שמנים אתריים: להפרדת שמנים אתריים מחומר צמחי. מחקר ופיתוח: ביישומי מחקר מדעיים שונים. המפעילים צריכים להבין היטב את הציוד ואת המאפיינים של המתחמים איתם הם עובדים כדי להבטיח פעולה בטוחה ויעילה. הכשרה נכונה ואמצעי זהירות חיוניים בעת שימוש במאייד סיבובי עקב השימוש בוואקום ובממיסים שעלולים להיות דליקים.

אינקובטור - Incubator

אינקוברטורים למעבדות | INCUBATORS בנפחים של 37 ועד 567 ליטר. חברת ש.ל מורן מספקת מגוון של אינקובטורים למעבדות, אינקובטור שייקר לפלטות 96, אינקובטור לחום וקור, אינקובטור CO2 ומוצרים נוספים. אינקובטור לשליטה על תהליכים מעבדתיים לרבות טמפרטורה, לחות וחשיפה לאור, לתנאי גידול אופטימליים. אינקובטורים מעבדתיים (Laboratory incubator) הנם ציוד מדעי המשמש לספק תנאים מבוקרים לצמיחה ותחזוקה של מיקרואורגניזמים, תאים, רקמות או תגובות כימיות. זהו כלי חיוני בתחומי מחקר מדעיים ורפואיים שונים. האינקובטורים מתוכננים לשמור על טמפרטורה, לחות ולעיתים ריכוזי גזים ספציפיים כדי לתמוך בגדילה ופיתוח של דגימות ביולוגיות.

להלן מספר תכונות ושימושים מרכזיים:

בקרת טמפרטורה: רוב האינקובטורים מאפשרים בקרת טמפרטורה מדויקת, בדרך כלל החל מטמפרטורת החדר ועד 37 מעלות צלזיוס (טמפרטורת הגוף). כמה מודלים מיוחדים יכולים ללכת גבוה יותר או נמוך יותר בהתאם ליישום. בקרת לחות: חלק מהאינקובטורים מצוידים בבקרות לחות כדי ליצור רמה מסוימת של לחות בתוך התא. זה חשוב במיוחד לעבודה על תרביות תאים ומיקרוביולוגיה. עיקור: אינקובטורים מתוכננים לעתים קרובות עם משטחים קלים לניקוי וניתן לעקר אותם כדי לשמור על סביבה סטרילית לתרביות תאים ויישומים מיקרוביולוגיים. אטמוספירה מבוקרת: ביישומים מסוימים, כגון תרבית תאים, ייתכן שהחוקרים יצטרכו לשלוט בריכוז הגזים, כגון פחמן דו חמצני (CO2) או חמצן (O2). תאורה: אינקובטורים יכולים להכיל תאורת פנים כדי להקל על תצפית וניטור של תרביות תאים או ניסויים. מדפים: לאינקובטורים יש בדרך כלל מדפים או מתלים מתכווננים כדי להכיל סוגים שונים של כלים, כגון צלוחיות תרבית, צלחות פטרי או צלחות מיקרו.

יישומים נפוצים של אינקובטורים מעבדה כוללים:

תרבית תאים: שמירה על סביבה מבוקרת לגדילה ותחזוקה של תאי יונקים, חיידקים או שמרים למחקר וליישומים רפואיים. מיקרוביולוגיה: אינקובטורים משמשים לגידול חיידקים, פטריות ומיקרואורגניזמים אחרים. ביוכימיה: בדיקות אנזימים, ביטוי חלבונים וניסויי הכלאה של דנ"א דורשים לעתים קרובות בקרת טמפרטורה מדויקת המסופקת על ידי אינקובטורים. תרבית רקמות: תחזוקה וגידול רקמות למחקר ביולוגי ורפואי. גידול צמחים: חלק מהאינקובטורים יכולים לשמש גם לגידול ולימוד של צמחים בתנאים מבוקרים. בדיקות פרמצבטיות: אינקובטורים משמשים לבדיקות יציבות ובקרת איכות של מוצרים פרמצבטיים. תעשיית המזון והמשקאות: ניתן להשתמש באינקובטורים לבדיקת חיי מדף של מוצרי מזון ותהליכי תסיסה. אינקובטורים מעבדה קיימים בגדלים / נפחים שונים, החל מדגמים שולחנים קטנים (Bench top) בנפחים של כמה עשרות  ועד ל-100 ליטרים ועד ליחידות ריצפתיות גדולות (Floor model) בנפחים של מאות ליטרים 150, 500 ואף יותר, כדי להתאים לצרכי מחקר שונים. החוקרים בוחרים את האינקובטור המתאים על סמך הדרישות הספציפיות של הניסויים שלהם והאורגניזמים איתם הם עובדים.

אמבט אולטרסוני - ופרוב - Ultrasonic bath & prob

אמבט אולטראסוני

בנפחים של 2 עד 20 ליטר ויותר, ניתן לקבל עם הפעלה מכאנית (טיימר) או דיגיטאלית וכן עם או בלי חימום אמבט אולטרסונית לניקוי – Ultra sonic bath cleaner מכיל מתמר אחד או יותר. מתמרים אלה ממירים אנרגיה חשמלית לגלים אולטרא סוניים (על-קוליים). שימושים עיקריים לאמבטים אלו: ניקוי: החפץ לניקוי מונח במיכל מלא בתמיסת ניקוי. תמיסה זו יכולה להיות על בסיס מים או על בסיס ממס, בהתאם לסוג המזהמים, ניתן גם להכניס נוזל ניבוי בכלי נפרד ולהשקיע באמבט מים כאשר האמבטיה העל-קולית מופעלת, המתמרים מייצרים גלי קול בתדר גבוה (בדרך כלל בטווח של 20 עד 400 קילוהרץ). גלים אלה יוצרים בועות מיקרוסקופיות בתמיסת הניקוי היווצרותן וקריסתן המהירה של בועות אלה יוצרות תסיסה עזה בתוך תמיסת הניקוי, תהליך זה נקרא קוויטציה. הקריסות של בועות אלה מייצרות סילונים בלחץ גבוה ובועות ואקום זעירות ליד פני השטח של האובייקט המנוקה, תפקיד בועות אלה למעשה ולהסיר מזהמים מפני השטח של האובייקט. תהליך הניקוי: החפץ שקוע בתמיסת הניקוי בזמן שהגלים העל-קוליים עושים את עבודתם. משך תהליך הניקוי תלוי בגורמים כגון סוג וכמות הזיהום, החומר ממנו עשוי האובייקט, והתדירות והעוצמה של הגלים העל-קוליים. ניתן לקבל אמבטים כאלו עם אפשרות חימום בנוסף למתמרים על מנת לשפר ו/או לזרז את תהליך הניקוי. אמבטיות אולטראסוניות יעילות במיוחד לניקוי פריטים בעלי צורות מורכבות או משטחים שקשה לנקות בשיטות מסורתיות. ניתן לנקות פריטים מחומרי מבנה שונים מתכות, פלסטיק וזכוכית ניתן לעיתים להשתמש באמבטים אלו גם לזרוז תהליכים כימיים לאמבטים אולטרא סוניים מגוון רחב של יישומים בתעשיות שונות, להלן מספר יישומים נפוצים: ניקוי תכשיטים: טבעות, שרשראות, עגילים וצמידים. הגלים העל-קוליים בתדר גבוה מסייעים להסיר לכלוך, שומנים ומזהמים אחרים מעיצובים מורכבים ומאזורים שקשה להגיע אליהם. מכשירים דנטליים: כדי לנקות מכשירים דנטליים כגון מקדחות, כלים ומלקחיים. הגלים העל-קוליים יכולים להסיר פסולת אורגנית ביעילות וחשוב לעקר את המכשירים לשימוש חוזר. ניקוי ציוד רפואי: בתי חולים ומתקנים רפואיים משתמשים באמבטיות אולטראסוניות כדי לנקות מגוון רחב של ציוד רפואי, כולל כלי ניתוח, אנדוסקופים. תהליך הניקוי היסודי מסייע במניעת התפשטות זיהומים ומבטיח שהציוד בטוח לשימוש המטופל. ניקוי כלי זכוכית במעבדה: כוסות, מבחנות ופיפטות . הגלים העל-קוליים חודרים לתוך סדקי כלי הזכוכית, מסירים שאריות ומזהמים ללא צורך בכימיקלים קשים. ניקוי אלקטרוניקה: אמבטיות אולטראסוניות משמשות לניקוי רכיבים אלקטרוניים עדינים כגון לוחות מעגלים, חיישנים ומחברים. תהליך הניקוי העדין מסיר אבק, שאריות שטף ומזהמים אחרים מבלי לגרום נזק למכשירים האלקטרוניים. ניקוי חלקי רכב: מוסכי רכב משתמשים באמבטיות קוליות כדי לנקות חלקי רכב שונים, כולל קרבורטורים, מזרקי דלק ורכיבי מנוע. הגלים העל-קוליים מסירים ביעילות משקעי שומן, שמן ופחמן (פיח), ומחזירים את החלקים למצב כמו חדש. ניקוי כלי נשק: חובבי נשק ויצרני נשק משתמשים באמבטיות על-קוליות כדי לנקות אקדחים, רובים וכלי נשק אחרים. הגלים העל-קוליים חודרים לחלקים המורכבים של כלי הנשק, מסירים עבירות, שאריות אבקה ופסולת אחרת. ניקוי הנדסי מדויק: אמבטיות אולטראסוניות משמשות בתעשיות הנדסה מדויקת לניקוי רכיבים מדויקים כגון מסבים, גלגלי שיניים ושסתומים.. אלה הן רק כמה דוגמאות של מתוך מספר רב של שימושים הרבגוניות והאפקטיביות שלהם הופכות אותם לכלים חשובים בתעשיות שונות להשגת ניקיון יסודי ויעיל.

אמבטי חימום קירור - Circulation heating baths

אמבט חימום למעבדה ופיילוט

מגוון דגמים לאמבט סירקולציה למעבדות, הספקים ממאות וואטים ועד עשרות קילוואטים של קירור וחימום. תרמוסטט סירקולציה, הידוע גם בשם אמבט סירקולציה או צ’ילר, משמש לשליטה על טמפרטורה של נוזל (כגון מים או שמן) במערכת לולאה סגורה עם מחליף, האפליקציה חייבת להיות עם דופן כפולה על מנת למנוע ערבוב של נוזל הקירור / חימום עם מרכיבי התהליך. מערכות אלה משמשות בדרך כלל ביישומים תעשייתיים ומסחריים שונים שבהם שמירה על טמפרטורה מסוימת היא קריטית או שיש שינוי נדרש כפונקציה של זמן על מנת לבצע תהליכים כימיים בריאקטורים חימום (הוספת חום לתהליך) / קירור (לקיחת חום מהתהליך).

תרמוסטטים מורכבים מ-4 מערכות עיקריות:

מדחס – לקירור – סילוק חום מהתהליך גוף חימום – לחימום – הוספת חום לתהליך מערכת בקרה עם רגש טמפרטורה – לשליטה בתהליך מערכת לסילוק חום מהמערכת תרמוסטט סירקולציה כולל בדרך כלל מדחס קירור המאפשר לקרר את נוזל הקירור מתחת לטמפ’ החדר (צ’ילר), תוספת של גוף חימום מאפשר גם תהליך חימום של הנוזל בנוסף לקירור (מערכת משולבת כזו נקראת גם קסקדה) וכמובן יש צורך במשאבת סחרור על מנת להזרים את התהליך לאפליקציה. חיישן טמפרטורה: חיישן טמפרטורה מנטר את טמפרטורת הנוזל, ניתן להשתמש בניטור הטמפרטורה הפנימית בתוך התרמוסטט או בתוך האפליקציה מערכת בקרה: לרוב מערכת הבקרה היא חלק מהציוד עצמו (מיקרופרוססור) אך ניתן גם לקבל מערכות שנשלטות ע”י תוכנת מחשב, תפקיד מערכת הבקרה לשלוט בטמפרטורה הנדרשת, רמה בסיסית היא הגעה לטמפרטורה הנדרשת (Set point), רמה נוספת מאפשרת לייצר תהליך של שינוי טמפרטורה כפונקציה של זמן תהליך נלווה לתהליך התרמוסטט הוא בזמן שלב קירור (לקיחת חום מהתהליך),

קיימות 2 אפשרויות סילוק החום:

  1. קירור אוויר, ע”י מחליף חום (רדיאטור – צלעות קירור) ומאוורר על מנת לאלץ אוויר לזרום דרך צלעות הקירור ושפר / ליעל את קצב הקירור
קירור מים, מזרימים מים ממקור חיצוני וע”י מחליף חום נוסף מסלקים את החום למי הקירור

ייעוץ בנושא אמבט מים למעבדות

להתייעצות בנושא אמבטיות מים למעבדות, אפיון והזמנה, ניתן ליצור קשר עם הנציגים הטכניים של חברת ש.ל מורן.

בוחשים - מנועים עיליים - Over head stirrers

בוחש מגנטי - מנוע עילי

לנפחי בחישה של 15 עד 200 ליטר מים ניתן לקבל גם מוגני פיצוץ.

בוחשים עיליים

יחידות המאפשרות לערוך בחישה למגוון עשיר של נוזלים. רבים מן התהליכים המעבדתיים מצריכים איחוד חומרים הנערך באמצעות בוחשים. אלו מבטיחים בנוסף, מעבר חום אחיד, ונועדו לאפשר חיבור חומרים בצורה אחידה ומיטבית. בוחשים אלו נדרשים לעוצמות משתנות כשם שהשימוש בנוזלים משתנה. ישנם נוזלים בעלי צמיגות הולכת ועולה, וככל שהצמיגות היא רבה יותר, כך תהליך הערבוב הוא סבוך הרבה יותר. באמעות מנועים חזקים המותאמים לצמיגות החומר, ניתן לערוך את התהליך המעבדתי באופן נכון ויעיל. בש.ל מורן בע"מ המתמחה במכשור מעבדה, נשמח לעמוד לשירותכם ולאפיין מולכם את צורכיכם באופן מדויק.

ביו ריאקטור / פרמנטור - Bio reactor / Fermentor

ביוריאקטורים ו-פרמנטורים בנפחים של: 0.5, 1.0, 2.0, 5.0 ו-10 ליטר, 2 מערכות בקרה לבחירה להם יש להוסיף את הריאקטור הנדרש (נפח), ראה למטה מפרטים: HABITAT cell - מגדל בקרה כולל, שליטה ב- 4 גזים, שליטה ב- 4 ערוצי נוזלים אספקה והוצאה, 5 רגשים: pH, חמצן מומס, טמפרטורה ניתור ובקרה, גובה נוזל, קצף. HABITAT cell cct - כמו cell בתוספת 3 רגשים נוספים: CO2, Conductivity and Turbidity ל-2 דגמי מגדלי הבקרה ניתן להוסיף זוג מקרני LED להדמיית אור יום, באופן דומה ניתן לקבל 2 דגמי פרמנטורים HABITAT ferment ו- HABITAT ferment cct כולל את האפשרות להוסף מקרני ה- LED לכל אחד מהדגמים: דוגמא למפרט HABITAT cell cct: מגדל הבקרה CCT Cell HABITAT: מתאים לתרביות תאים משמש לניטור ובקרה של התהליך הביולוגי. הוא כולל את יחידת הבקרה עם אפשרויות לחבר מגוון ציוד לאספקת גז, הזנת נוזלים, חיישנים ובקרת טמפרטורה, בנוסף לחיישנים הכלולים במערכת, ישנה אפשרות לחבר רגשים נוספים: CO2, מוליכות ועכירות. בקרה ובקרה מערכת ההפעלה מגיעה עם טאבלט לתפעול קל ופשוט של הביו ריאקטור.

ניטור ובקרה:

ניתן לנטר ולשלוט בקלות על התהליך הביולוגי כולל את כל הפרמטרים הנדרשים לו באמצעות הטאבלט המחובר ליחידת הבקרה, התוכנה קלה ופשוטה לתפעול בהתאם לסוג הגידול ניתן לבחור את התהליך הנדרש אצווה סגורה, אצווה מוזנת גז / נוזל מנתי או אצווה מוזנת גז / נוזל רציפה יכולת ערבוב מיוחדת כאוטית (טורבלנטית) חדשה מבטיחה ערבוב מהיר ויעיל בעת הצורך. ה-טאבלט בגודל של "10.4 מאפשר גישה ישירה לכל המרכיבים ישירות מהמסך הראשי התוכנה מאפשרת גם ניהול כיול, מבט כולל לעקומת תוצאות ותיעוד מלא של התהליך, ניתן גם לקבל גרסה של התוכנה המותאמת לתקן FDA CFR part 11

אספקת גז:

מגדל הבקרה כולל 4  בקרי זרימת מסה נפרדים מובנים עבור 4 קווי גז: (N2, O2, אוויר ו- CO2) בקרים אלו מבטיחים אספקת גזים מדויקת בהתאם לצורך גידול התאים הנדרש. טווח ספיקות של 0.01-2 ליטר/דקה.

אספקת נוזלים:

4 משאבות ווטסון מרלו משולבות במגדל הבקרה, ניתנות לשליטה נפרדת של מהירות הזרימה כמו גם כיוונה (מאפשר הזנה והוצאת חומר / דוגמא, מתאימות לטווח רחב של נוזלים כמו חומצה, בסיס, חומר נגד קצף, פתרונות הזנה ועוד.

רגשים:

מגדל הבקרה מאפשר מדידה של הפרמטרים הבאים:
  • pH
  • DO (חמצן מומס)
  • טמפרטורה
  • גובה הנוזל בריאקטור
  • קצף

בקרת טמפרטורה:

2 אפשרויות בקרה כלולות במערכת שמיכה חשמלית לחימום בצורה מדויקת לטמפרטורה נדרשת, שמיכת החימום כלולה בכלים (מכלים) ללא דופן כפולה אפשרות שניה היא שימוש במכלים עם דופן כפולה שמצריכים יחידת חימום / קירור (תרמוסטט סירקולטור) חיצונית, את ה-סירקולטור יש לרכוש בנפרד.

לסיכום:

עיצוב קומפקטי וחסכוני רק - רוחב 223 x עומק 402 x גובה 450 מ"מ מחשב טאבלט "10.4 עם תוכנה קלה, פשוטה וברורה 4 משאבות נוזלים מובנות קלות לתפעול (Watson Marlow) אספקת גזים – כולל בקרת מסה של N2, O2, אוויר ו- CO2 אפשרויות תקשורת מגוונות - USB, PC, RS232, Ethernet, external signal input, external pump, single-use unit, thermostat תצוגת נתונים, סטטוס תהליך והודעות שגיאה אכסון נתונים מלא לקבלת מערכת עובדת יש להזמין 2 פריטים: מגדל בקרה (Control tower) ויחידת ריאקטור, 2 אפשרויות לריאקטור: דופן בודד הכולל שמיכה חשמלית (SW - Single Wall with Electric heating blanket), דופן כפול  (DW - Double Wall), מצריך תרמוסטט סירקולטור להלן רשימת הנפחים הקיימים
דופן אחת דופן כפולה
Habitat Cell - נפחים (ליטר) 0.5 0.5
  1.0 1.0
  2.0 2.0
  5.0 5.0
  10.0 10.0
     
Habitat Ferment - נפחים (ליטר) 0.5 0.5
  1.0 1.0
  2.0 2.0
  5.0 5.0
  10.0 10.0
בכל שאלה והתייעצות עם חברת ש.ל מורן בע"מ, הינכם מוזמנים ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר.

בלוקים למולטי ריאקציות / עבודה במקביל - Reaction blocks and systems

הרצת תגובות מרובות בו זמנית ולא ברצף מאפשרת תפוקה גבוהה בזמן קצר של תוצאות, אפשרות זו מתאימה ביותר למחקרי אופטימיזציה של תהליכים: זמני תגובה, ניצולת ועלות מרכיבים. הפעלה במקביל של תגובות מרובות בו זמנית בתנאים שונים. זה מאפשר לחקור פרמטרים שונים של תגובה כגון, פרמטרים כימיים: שימוש בזרזים, ריכוזי מגיבים ופרמטרים פיזיקליים : טמפרטורה, לחץ ומהירות בחישה בצורה יעילה יותר. על-ידי הפעלת תגובות במקביל, ניתן להעריך במהירות את מגוון התנאים, לזהות תנאי תגובה אופטימליים לקבלת ניצולת גבוהה ולאסוף נתונים במהירות רבה יותר מאשר אם הם היו מבצעים תגובות אחת בכל פעם. שיטה זו נפוצה בכימיה תרופתית, כימיה קומבינטורית ותחומים אחרים שבהם חקירה מהירה של תנאי תגובה עוזרת לחסוך זמן ועלויות משאבים, ולאפשר הבנה מקיפה יותר של התגובה והגורמים המשפיעים עליה על מנת לקבל תהליך מהיר יותר, ניצולת גבוהה יותר ובמידת האפשר פשטות

דסיקטור - Desiccator

מבחר דסיקטורים למעבדות בנפחים של 6 - 300 ליטר, דגמים אפשריים: מילוי גז, ווקום, לחות ועכשיו חדש! דסיקטור עם אפשרות חימום עד 60 מעלות דסיקטור - מייבש - ציוד מעבדה המיועד ליצירת סביבה ששומרת על לחות נמוכה. הוא משמש בדרך כלל לאחסון והגנה על חומרים כימיים רגישים ללחות באטמוספירה מבוקרת. מייבשים חיוניים ביישומי מעבדה שונים שבהם שמירה על רמה מסוימת של יובש היא חיונית. מייבשים עשויים בדרך כלל מזכוכית או פלסטיק הם מגיעים בצורות שונות "סיר" עם "מכסה" "ארון" עם דלת במבנה כזה יכולים להיות מייבשים במגוון גדול של גדלים / נפחים מליטרים בודדים ועד מאות ליטרים המייבשים אטומים למניעת כניסת לחות מהסביבה החיצונית בתוך הכלי מניחים חומר ייבוש חומר מייבש ממוקם בתחתית מייבש כדי לספוג את כל הלחות הקיימת בפנים. בין חומרי הייבוש הנפוצים ג'ל סיליקה – Silica Gel, סידן כלורי – Calcium Chloride או חומרים סופגי לחות אחרים. קיימים מייבשים עם מגוון תכונות נוספות כמו: ווקום – על מנת להסיר אוויר ולחות בצורה יעילה ומהירה יותר ולהקטין את זמן החשיפה  ניתן לחבר מייבשים למשאבת ואקום כדי ליצור ואקום ברמות שונות. לחות - מייבשים מסוימים מגיעים עם מחוון לחות מובנה או מד לחות כדי ל- נטר את רמת הלחות בתוך המיכל כולל אפשרות לשמור על רמת לחות מסוימת בצורה קבועה. טמפרטורה – ישנם מייבשים עם אפשרות לשמור על טמפרטורה מסוימת קבועה. מילוי גז- מייבשים עם אפשרות למילוי גז נדרש כמו חנקן לחומרים רגישים לחמצן

הומוגנייזרים - טחינה רטובה - Homogenizers wet milling

הומוגנייזר - Homogenizer

לנפחים החל מ- 0.5 מ"ל ועד 50 ליטר, לכלי אצווה (Batch), ונפח לא מוגבל למערכות רציפות (Inline), כלים לרמת המעבדה וה-פיילוט הומוגנייזר הוא מכשיר מעבדה המשמש בתהליכים כימיים / פיזיקליים לערבוב מוצק בנוזל או נוזל בנוזל של לא מסיסים כמו שמן ומים, תוך כדי הקטנת גודל חלקיקים  ויצירת הומוגניזציה, בביולוגיה משמש ההומוגנייזר לריסוק / שבירת תאים ביולוגיות לקבלת ומיצוי של רכיבים תאיים הוא שימושי במיוחד בביולוגיה מולקולרית, מיקרוביולוגיה ויישומים שונים במדעי החיים. הומוגנייזרים פועלים על ידי הפעלת כוח גזירה מכני כדי לפרק חלקיקים וליצור תערובת אחידות / הומוגניות. ישנם סוגים שונים של הומוגנייזרים שהבחירה ביניהם היא בהתאם לגודל החלקיקים הנדרש, גודל חלקיקים התחלתי, קשיות החלקיקים, רגישות לחום ועוד. הומוגנייזרים מכניים משתמשים בכוח מכני כדי לפרק דגימות: מוטות בחישה למנועים עיליים מדגם דיסולבר - Dissolver מערכות רוטור / סטטור – Rotor / Stator, מערכות אלו יכולות מותאמות לאצווה – Batch או לעבודה רציפה – In-line מטחנות מדגמים שונים: בורג, כדורים, פטישים, סכינים, מוטות ועוד הומוגנייזרים על-קוליים: אלה משתמשים בגלים על-קוליים – Ultra sound לריסוק תאים וחלקיקים. הומוגנייזרים בלחץ גבוה: אלה משתמשים בלחץ גבוה כדי לדחוף חומרים דרך חלל צר, וכתוצאה מכך הומוגניזציה, דחיפה דרך מרכיב מכאני של רוטור/ סטטור גורמת גם להקטנת גודל החלקיק

ואקום מניפולד - שלנק - Vacuum manifold – Schlenk

שלנק - מניפולד

manifold – Schlenk – הינה מערכת הסתעפות – סעפת בהקשר של כימיה ועבודת מעבדה מתייחסת בדרך כלל למערך המאפשר תגובה כימית אחת או יותר, זה הוא כלי רב-תכליתי בכימיה סינתטית המאפשר לתגובות להתבצע באווירה אינרטית בעיקר להימנע מחמצן ולחות, את האווירה האינרטית מקבלים ע"י הפעלת ווקום ולעיתים גם על ידי שטיפה מוקדמת בגזים כמו חנקן או ארגון. זה חשוב במיוחד כאשר עובדים עם תרכובות רגישות לאוויר. הסעפת מאפשרת פינוי ומילוי של כלי תגובה ללא חשיפה לאטמוספירה. הוא מורכב משסתומים, מחברים וצינורות שונים שנועדו לשלוט בזרימת הגזים והוואקום. המערכת מחוברת בדרך כלל למשאבת ואקום מצד אחד ולבלון גז אינרטי מצד שני.

מבנה כללי של מערכת שלנק

אפשרות לקו אחד (single bank) לעבודה בווקום עם כניסה ויציאה אפשרות ל-2 קווים (Double bank)מאפשר 2-3 כניסות ויציאה אחת, ניתן לקבל את המערכות עם ברזי זכוכית או ברזי טפלון
  • משאבת ואקום: משאבת וואקום גבוה בדרך כלל משאבות שמן.
  • מד ווקום: בין המשאבה לקו ה-שלנק מחברים מד ווקום למדידת עומק הווקום
  • בלון גז אינרטי: בלון גז אינרטי (למשל, חנקן או ארגון) מחובר לסעפת, ומאפשר הכנסת אטמוספירה אינרטית לכלי התגובה.
  • חיבור כלי תגובה: כלי התגובה, שיכול להיות בקבוק שלנק או כלי תגובה אחר, מחובר לסעפת אפשרות לחיבור ישיר ע"י מחבר עגול, שליף (Joint) או צינור גמיש.
  • ברזים: לשליטה בווקום או בכניסת גזים אינרטיים ולמנוע חשיפה לחמצן ו/ או לחות
זה חיוני לתגובות המערבות תרכובות רגישות לאוויר, כגון אלה המכילות קטליזטורים  מתכתיים או חומרים אחרים הניתנים לחמצון בקלות. היכולת לעבוד תחת אטמוספרות מבוקרות היא מאפיין מרכזי של הכימיה הסינתטית המודרנית. כמו כן ניתן לחבר למערכת צינור מבעבע (Bubbler) מלכודת קור למניעת בריחה של גזים (Trap) מלכודות אלו ניתן לטבול בחנקן נוזלי בתוך דיואר (Dewar) ניתן להרכיב מערכת מחלקים (פריטי מדף) או לבקש חלקים במידות וצורות מותאמות כמו כן ניתן לרכוש מערכות מורכבות לדוגמא AF-0451

התייעצו עמנו

בחברת ש.ל מורן נשמח לסייע לכם בבחירת מערכת המניפולד שתתאים לתהליך המעבדתי הרצוי. באפשרותכם להיוועץ עמנו בכל שאלה.

וורטקס - VORTEX

מערבל מבחנות למעבדה

וורטקס (Vortex), הינו מכשיר מעבדה נפוץ המשמש לערבוב מבחנות ובקבוקונים קטנים של נוזל.   הוא מורכב מבסיס כבד מנוע עם מגוון פלטפורמות / משטחי עבודה עם אפשרות למבחנה / בקבוקון יחיד (lab dancer) או משטח עם מספר חורים לבקבוקונים ומבחנות בקטרים ואורכים (נפחים) (Vortex 3 accessories) עם הפעלת המכשיר הפלטפורמה רוטטת במהירויות גבוהות של עד 3,000 סיבובים לדקה (RPM) (Vortex MS 3) בתנועה מעגלית, ויוצרת מערבולת בנוזל.   מערבולת זו מערבבת ביעילות את תכולת הבקבוקונים ללא צורך בתסיסה ידנית. מערבלי וורטקס משמשים ביישומי מעבדה שונים, כולל ביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה וכימיה אנליטית.

וורטקסים למעבדות - שימושים

וורטקסים שימושיים במיוחד לערבוב כמויות קטנות של נוזלים, כגון ריאגנטים במבחנות מיקרוצנטריפוגות או בקבוקוני דגימה קטנים. מערבלי מערבולות מסוימים מגיעים גם עם תכונות נוספות כגון בקרת מהירות משתנה, הגדרות טיימר ופלטפורמות להחלפה כדי להתאים לסוגים שונים של מיכלי דגימה. באופן כללי, מכשירי וורטקס הם כלים רב-תכליתיים, נוחים וחיוניים להליכי מעבדה רבים הדורשים ערבוב יעיל של נוזלים.

וורטקס למעבדה - קבלת אפיון מקדים, דרך התקנה ועד לתחזוקה

צוות ש.ל מורן ישמח לסייע ולאפיין יחד אתכם את צורככם המדויק. לבירורים נוספים וקבלת מידע, השאירו לנו פנייה באתר או התקשרו: 054-2500587 (שמואל ונדל). אנו מספקים שירות מקיף הכולל אפיון מקדים, התקנה ועד לתחזוקה שוטפת ומתן תמיכה טכנית בכל שלב.

ויסקומטר - Viscometer

4 דגמים ראשיים ועוד 10 תת דגמים  מ-6 מיליון ועד 320 מיליון mPas בשיטת ברוקפילד ( Brookfield - Rotational Viscometer), כל הדגמים מסופקים עם רגש טמפרטורה וסט ספינדלים מותאם לתחום העבודה שלהם, ניתן לקבל אותם עם מעמד שמאפשר תנועה ורטיקאלית במקביל על מנת לטפל בחומרים שלא נוזלים או סמיכים במיוחד, כמו כן ניתן לקבל דגמים עם מיסב כדורי שמאפשר עבודה יותר עמידה (Robustness) נקיימים מתאמים לעבודה בנפחים קטנים של עד 2.1 מ"ל, וצמיגות של החל מ- 1 מילי פסקל (1 = cP) ויסקומטר (Viscometer) הוא מכשיר מדעי המשמש למדידת צמיגות הנוזל. צמיגות היא מדד לעמידות הנוזל לזרימה, והיא יכולה להיות תכונה חשובה בתחומים שונים, כולל כימיה, פיזיקה, הנדסה ובקרת איכות בתעשיות כמו מזון ותרופות. צמיגותו של נוזל נקבעת בדרך כלל על ידי החיכוך הפנימי של המולקולות שלו כאשר הן חולפות זו על פני זו. מדי ויסקומטר מגיעים בעיצובים שונים, אך כולם שואפים לכמת כמה מהר נוזל יכול לזרום תחת השפעת כוח מופעל. ישנם שני סוגים עיקריים של ויסקומטרים: ויסקומטר סיבובי (Rotational): סוג זה של ויסקומטר מודד צמיגות על ידי סיבוב ציר או גליל בתוך הנוזל ומדידת המומנט הדרוש כדי לשמור אותו בתנועה במהירות קבועה. ההתנגדות לסיבוב קשורה ישירות לצמיגות הנוזל. ויסקומטר נימי (Capillary): מדי ויסקומטר נימיים פועלים על העיקרון של מתן אפשרות לנוזל לזרום דרך צינור נימי צר, וקצב הזרימה קשור לצמיגות הנוזל. הזמן שלוקח נפח קבוע של נוזל לזרום דרך הצינור נמדד. כדור נופל (falling ball): העיקרון הוא מדידת זמן נפילה של כדור בעל נפח וצפיפות ידועים בתוך צינור זכוכית בקוטר ידוע / קבוע מלא בנוזל לו רוצים למדוד את הצמיגות מדי ויסקומטר משמשים בדרך כלל בתעשיות כגון פטרוכימיה, תרופות, מזון ומשקאות וייצור צבע, שבהן שליטה וניטור צמיגות חיוניים לאיכות המוצר ולעקביותו. הם משמשים גם במחקר ופיתוח מדעי כדי ללמוד את המאפיינים של נוזלים שונים ולהבין את התנהגותם בתנאים שונים. בחירת הוויסקומטר תלויה בסוג הנוזל, בטווח הצמיגות שיש למדוד ובדיוק הנדרש למדידה. לוויסקומטרים שונים יש יישומים שונים והם מספקים רמות שונות של דיוק ורגישות כדי להתאים לצרכים הספציפיים של המשתמש.

ייבוש בהקפאה, ליופיליזציה - Freeze dryer, Lyophilizer

תהליך ייבוש בהקפאה - Freez drying / ליופיליזציה - Lyophilization הינו תהליך ייבוש הנעשה בטמפרטורות נמוכות 50- ו- 80- (מינוס) ותחת ווקום גבוה המיועד לסלק שאריות של מים או ממס מבלי לפגוע בחומרים רגישים לטמפרטורה חומרי מזון ובכך גם להאריך את חיי המדף שלהם. מייבש בהקפאה - Freeze dryer הידוע גם בשם ליופיליזר - Lyophilizer הוא מכשיר המשמש לסילוק לחות (מים) או ממס אורגני מחומרים / מוצרים רגישים לחום או שעלולים להתפרק בטמפרטורות גבוהות. תהליך ה- ליופיליזציה כולל 2 שלבים הראשון הקפאת המוצר ושלב שני חשיפה ל-ואקום גבוה, ואקום זה מאפשר למים או לממס הקפואים לעבור סובלימציה (המראה)-Sublimation, ישירות ממוצק לגז מבלי לעבור את השלב הנוזלי. זה שומר על מבנה החומר ותכונותיו טוב יותר משיטות ייבוש מסורתיות שעובדות עם חימום ברמות שנות של עוצמת חימום. מייבשים בהקפאה נפוצים בתעשיות שונות כגון תרופות, מזון וביוטכנולוגיה. הם משמשים לשימור פריטים מתכלים כמו מזון, חיסונים ותרופות על ידי הסרת לחות מבלי לפגוע במבנה שלהם או בפעילות הביולוגית שלהם. המרכיבים הבסיסיים של מייבשים בהקפאה כוללים: תא ואקום לווקום עמוק, מדפים או מגשים להחזקת המוצר ומערכת קירור לשמירה על טמפרטורות נמוכות פעולת האיוד מחייבת מעבה לאיסוף הלחות המתאדה ומערכת קירור עמוק ללכידת הלחות בטמפרטורת של 50- ועד 80- (מינוס). התהליך כולל בדרך כלל שלושה שלבים: הקפאה, ייבוש ראשוני (סובלימציה) וייבוש משני (ספיחה). ייבוש בהקפאה מציע מספר יתרונות על פני שיטות ייבוש קונבנציונליות, כולל שימור מעולה של איכות המוצר מזון ותרופות, חיי מדף ארוכים יותר ושמירה על תרכובות נדיפות וחומרים מזינים. עם זאת, זהו תהליך הגוזל זמן רב ודורש ציוד מיוחד, מה שהופך אותו ליקר יותר משיטות ייבוש מסורתיות, אך כמובן שזהו תהליך מחייב במידה והמוצרים / חומרים רגישים לטמפרטורה מטמפרטורת החדר ומעלה.

כימיקלים מיוחדים - Special chemicals

חומרים כימיים למעבדות

הזמנת חומרים למעבדות.

כרומטוגרפיה גז - GC - Gas chromatography

GC – גז כרומטוגרפיה (Gas Chromatography) ידוע גם כ- GLC (Gas Liquid Chromatography) זו שיטה להפרדת תערובות חומרים בפאזה הגזית שלהם, הדוגמא מוכנסת למכשיר ה- GC ע"י הזרקת נוזל אל תוך מערכת ההזרקה Injection port נקודה זו מחוממת לטמפרטורה גבוהה וגורמת לדוגמא הנוזלית להתאייד מיידית ולהיכנס לגז האינרטי שזורם אל תוך העמודה – קולונה (Column) בצורה רציפה – פאזה נעה – Carier gas, בדרך כלל משתמשים בחנקן כגז המוביל אבל לעיתים גם ב-הליום ובמימן. העמודה היא צינור ארוך ומגולגל שיכול להגיע לאורך של עשרות מטרים, צינור זה מלא בחומר שגורם לחומרים המרכיבים את התערובת להתקשר אליו בעוצמות שונות כך שהחומרים שמתקשרים חזק יותר יוצאים מהקולונה אחרונים ואלו שלא מתקשרים או מתקשרים בקלות יוצאים קודם, חומר המילוי הוא סיליקה או חומרים אחרים בעלי נקודות רתיחה גבוהות   ביציאה מהקולונה נמצא גלאי אשר מזהה שחומר יוצא, הזיהוי הוא כמותי בהתאם לעקומת כיול של סטנדרט בריכוזים שונים, ניתן לקבל גם זיהוי איכותי עם גלאים כמו גלאי מסות MS ( Mass Spectra) גלאים נוספים הם: גלאי להבה - יוניזציה FID ( Flame Ionization Detector) מבוסס על זה שעוצמת הלהבה משתנה עם כניסת חומר חדש  שמעורב עם החנקן לתוך הלהבה TCD – Thermal Conductivity Detector, משמש בעיקר לפחמימנים קלים ולחומרים שלא מגיבים טוב לגלאי הלהבה.

FPD - Flame Photometric Detector – גלאי ספציפי לחומרים המכילים גופרית (Sulphur) וזרחן (Phosphor)

קיימים גלאים נוספים: ECD (Electron Capture Detector) , NPD (Nitrogen Phosphor Detector)

תוצאות הגלאים מתורגמות לגרף שבו רואים קו בסיס ישר ו"גבעות" ו"הרים" בהתאם לריכוז החומרים כפונקציה של זמן השהייה בקולונה, גודל ה-"הרים" משמש למדידה כמות ואיכותית במידה ומשתמשים להשוואה לסטנדרטים ידועים,

גז כרומטוגרף הוא ציוד מקובל לחומרים נדיפים בתעשיית הדלק, תרופות זיהוי פלילי ותעשיית המזון

בדרך כלל משתמשים במעבדות בגלילי גז לגזים המובילים חנקן ומימן, כיום ישנה אפשרות להשתמש במחוללים, ניתן לקבל מחוללי חנקן וחושב יותר מחוללי מימן,

מימן הוא חומר מסוכן בעיקר כשהוא מגיע בגלילי גז  בצורה נוזלית (לחץ גבוה), מחולל מימן מאפשר לייצר כמות מימן מדודה בהתאם לצורך / שימוש ובמקרה של תקלה המיכל שבו מיוצר המימן כל כך קטן שהנזק הנגרם יהיה קטן

מוצרים מיוחדים

תכנון וייצור על פי דרישה ובהתאם למפרט: זכוכית, טפלון ומתכות

מטחנות יבשות - Dry milling

מטחנה למעבדה ולפיילוט

מגוון שיטות: סכינים, פטישים, כדורים, גלילים ועוד

מיוחדים ומבצעים

כל המבצעים הם במחירים מיוחדים ממחירון 2023, המבצעים בתוקף עד גמר המלאי או עד להודעה אחרת

מלכודת קור - Cold trap

מלכודת קרה היא מכשיר או מערכת המשמשת במערכות ואקום, במיוחד בשילוב עם מייבשי הקפאה - Freez dryer , מערכות שלנק - Vacuum manifold – Schlenk line, מאיידים סיבוביים – Rotary evaporator  או תהליכים אחרים הכוללים סילוק חומרים נדיפים או ממסים. תפקיד המלכודת העיקרי הוא ללכוד ולעבות אדים על מנת למנוע מהם לזהם את משאבות הוואקום או זיהום הסביבה. מלכודת הקור פועלת על ידי קירור מעבים – מחליפי לום מתחת לנקודת הרתיחה של אדי הנוזלים המוסרים מהמערכת. כאשר האדים עוברים דרך המלכודת, הם באים במגע עם פני השטח הקרים, מה שגורם להם להתעבות וליצור נוזל לעיתים גם מוצק. תהליך זה לוכד ביעילות את החומרים הנדיפים, מונע מהם להיכנס למשאבת הוואקום ועלול לגרום לזיהום או נזק. מלכודות קרות יכולות להיות מתוכננות בתצורות שונות, אך הן בדרך כלל מורכבות מתא מלא בחומר קירור כגון קרח יבש, חנקן נוזלי שילוב של אתנול ואצבע קירור וכמובן מערכת קירור מדחס. חומר הקירור מוריד את טמפרטורת המלכודת, ומאפשר לה לעבות ביעילות את האדים העוברים דרכה. שילובים של מלכודות הקירור נובעות בהתאם לרמת הקירור הנדרשת, רציפות העבודה והתאמה למערכת שדורשת קירור מערכות Rotary evaporator  - משתמשות במחליף חום מובנה עם מגוון אחב של אמצעי קירור החל מ-מים, צ'ילר שמספק טמפרטורות מטמפרטורת החדר ועד 10- 20-, מלכודת של קרח יבש ובמצבים קיצוניים חנקן נוזלי או מתנול עם אצבע קירור-  Immersion cooler  טווחי טמפרטורה של 45-, 50- ו- 100- Vacuum manifold – Schlenk line – בדרך כלל עם מלכודת טבולה בתוך דיואר - Dewar עם חנקן נוזלי Freeze dryer – עם מלכודת מדחס מובנית לטמפרטורת של 50- ו- 80-

מעבה מקורר אויר - Condenser Air Cooled

מעבים מקוררי אוויר הינם מעבים פשוטים ובטוחים בשימוש ללא חשש לצינורות מתנתקים והצפות,

קלים במשקל וקלים להתקנה וניקוי, חוסכים במים או ביחידת קירור (צ'ילר),

יותר ויותר מעבדות בעולם ובארץ שניסו את המעבים האלו עברו להשתמש בהם לשבעות רצונם,

ניתן לקבל היום מעבים לטווח רחב של כלים החל מ- 10 מ"ל ועד 20 ליטר ריאקטורים.

 

מרעד נפות - Sieve shaker

למעבדה ופיילוט, ניתן לקבל גם מוגני פיצוץ

משאבה פריסטלטית - משאבות מזרק, פריסטלטיות - Syringe & peristaltic pump

משאבה פריסטלטית - משאבת מזרק למעבדה

חברת ש.ל מורן בע"מ מתמחה באיפיון והתאמת המכשור המעבדתי לצורכי לקוחותיה. משאבות פריסטלטיות מציעות פתרון אמין ויעיל להעברת נוזלים בתהליכים תעשייתיים, רפואיים ומדעיים, כאשר המגע המינימלי בין הנוזל למערכת המשאבה מהווה יתרון מרכזי. עקרון הפעולה שלה מבוסס על מנגנון הדומה לפעולת הוושט אצל בעלי חיים, המכונה פריסטלטיקה. המשאבה מורכבת ממוט מסתובב שעליו מורכבים גלילים מסתובבים בין 2 ל-8 גלילים על הגלילים מניחים צינור גמיש המותקן בתוך מעטפת, וגלילים בזמן שהצינור והגלילים מסתובבים הם מפעילים לחץ חיצוני על הצינור ויוצרים גל הפרשי לחצים שדוחף את הנוזל לאורך הצינור. היתרון הגדול של משאבות פריסטלטיות הוא שהחומר הנשאב לא נמצא במגע עם פנים המשאבה אלא רק עם פנים הצינור כך שהשאיבה היא ללא זיהום חיצוני והסיכון לזיהום קטן. זה הופך את המשאבה הפריסטלטיות לאידיאלית ליישומים שנדרשת בהם רמת ניקיון גבוהה. זרימה מדויקת והדירה ומגוון חומרים גדול: חומצות, בסיסים, שמנים, ממיסים ועוד זאת בעזרת התאמת חומרי המבנה של הצינור לחומר אותו צריך לשאוב המשאבה מספקת שליטה מדויקת על נפח הנוזל הנשאב, תחזוקה שוטפת או מונעת הנדרשת היא נמוכה מכיוון שאין צורך לנקות בית משאבה ויש צורך רק להחליף את הצינור שמזרים את החומר החלפת הצינורות מאפשרת עמידות רבה למגוון חומרים בהתאם לעמידות הצינור ללא קשר לחומרי המבנה של המשאבה, המשאבה גם יכולה לעבוד עם טווח רחב של צמיגות  וכן עם חומרים ורגישים לגזירה. אין צורך לעשות למשאבות הזרמה ראשונית Self-priming כאשר הצינור מתייבש.

שימושים למשאבה פריסטלטית

משאבות אלו משמשות במגוון רחב של תחומים אלו:
  • רפואה: מכשירי במכונות דיאליזה, משאבות עירוי ולשאיבת נוזלים סטריליים.
  • כימיה: להזרמת כימיקלים קורוזיביים או צמיגים, הוצאת דוגמאות מכלים בעבודה כמו ריאקטורים.
  • מזון: מתאים לשאיבת מוצרי חלב, מיצים ועוד מוצרים שחשוב לשמור בהם על רמת סטריליות גבוהה.
  • תחזוקה: מבחינת תחזוקה יש לבדוק שהצינור לא נשחק, התייבש, נסדק ואת הצינור והגלילים יש לשמור נקיים ומגורזים

טווחי ספיקה

למשאבות פריסטלטיות יש טווח רחב של ספיקות בין מיקרו מיליליטרים לשעה ועד מאות ואלפי מיליליטרים לדקה, גם אותה המשאבה יכולה לתת טווח רחב ע"י שינוי בקוטר הצינור ומהירות סיבוב הגלילי והכי חשוב כפי שצוין קודם מגוון חומרים גדול בעזרת שליטה חומרי המבנה של הצינורות משאבת מזרק היא מערכת חשמלית אוטומטית המניעה בוכנה שדוחפת בוכנות מזרקים סטנדרטיים על מנת להזרים כמויות מדויקות של נוזלים לפרקי זמן קצובים עם יכולת להזרים כמויות קטנות של ננו ליטרים לדקה ועד עשרות מיליליטרים לדקה, הספיקה תלויה בנפח המזרק שבו משתמשים, ראה טבלה למטה הפעולה המתבצעת היא הכנסת מזרק מלא למשאבה אשר מניעה את בוכנת המזרק ע"י סיבוב בורג, משאבות מזרק משמשות בתהליכים רפואיים כמו הזרקת תרופות במינון קבוע לאורך זמן, כמו חומרי הרדמה לניתוחים ארוכים, עירוים ועוד, כמו כן משתמשים במשאבות אלו במעבדות מחקר ביולוגיות וכימיות כיום ניתן לקבל משאבות מזרק רציפות שיכולות למלא את המזרק בצורה עצמאית ואוטומטית יתרון נוסף של משאבת מזרק היא היכולת לקבל משאבות שיכולות להפעיל ביחד מספר מזרקים : 2 מזרקים NE-4000 6 מזרקים NE-1600 8 מזרקים NE-1800 12 מזרקים  NE-1200 טווח הספיקות בהתאם למזרק שנמצא על המשאבה:
Syringe Size Maximum Rate Minimum Rate
0.5 µL 25.49 µL/hr 0.001 µL/hr
1 mL 52.86 mL/hr 0.727 µL/hr
3 mL 223.8 mL/hr 3.076 µL/hr
5 mL 372.5 mL/hr 5.119 µL/hr
10 mL 607.6 mL/hr 8.349 µL/hr
20 mL 966.2 mL/hr 13.28 µL/hr
30 mL 1260 mL/hr 17.32 µL/hr
60 mL 2120 mL/hr 29.1 µL/hr
140 mL 3470 mL/hr 47.7 µL/hr
בכל שאלה והתייעצות בנושא זה, אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר. למידע בנושא משאבות ואקום

משאבות ואקום דיאפרגמה - Vacuum pumps diaphragm

משאבות דיאפרגמה

משאבת דיאפרגמה יבשות לעבודה עם כימיקלים, ספיקות של החל מ- 9  ועד 260 ליטר לדקה, אפשרות להוסיף בקר לקביעת גובה ואקום נדרש. מכשור מעבדתי מתקדם לסילוק חמצן וגזים אחרים מחומרים רגישים, כלי עזר לסינון, חיבור לתנורי ווקום ואוופורטורים על מנת להקטין טמפרטורת הרתיחה של נוזלים. מכשיר מעבדתי נפוץ ביותר המגיע במספר גדול של דגמים, לקובץ התאמת משאבות לאפליקציה לחץ על הקישור לחברתנו ניסיון באפיון ראשוני לצורכי הלקוח, אספקה, התקנה ושירות טכני שוטף. לייעוץ נוסף אודות משאבה יבשה/ משאבות דיאפרגמה שוחחו עמנו: 054-2500587 (שמואל ונדל).

קטלוג משאבות ואקום

חברת ש.ל מורן בע"מ מתמחה במתן שירותי אפיון והטמעת מכשור מעבדתי, תוך התאמה מלאה לצרכי לקוחותיה. כאן בקטלוג שלהלן, תוכלו למצוא מבחר של משאבות ווקום לצרכים מעבדתיים ותעשייתיים שונים. משאבת ווקום הינה רכיב נחוץ ואלמנטרי בכל סביבה מעבדתית, אך בד בבד, הרי שכל מעבדה מביאה עמה צרכים ויעדים שונים ומשתנים. תוך הבנת הקריטריונים הנחוצים לכם עם איש צוות טכני ומנוסה מטעם ש.ל מורן, אנו נתאים לכם את הציוד הנדרש, ונלווה אתכם בכל צעד וצעד.

מהי משאבת ואקום?

ציוד מעבדתי נפוץ זה נדרש למגוון רחב של תפקידים וייעודים שונים לרבות: ייבוש בהקפאה, סינון חומרים, זיקוק החומרים וכיוצא בזאת. ישנן משאבות וואקום דיאפרגמה הנדרשות ליצירת סינונים עבור מספר ערוצי סינון, ולצידן משאבות בעלות ייעוד פשוט יותר. ישנן משאבות ווקום שמן המותאמות בייעודן עבור ייבוש בהקפאה (קרי עבור ליופילייזר) וכן עבור תנורים מעבדתיים. דגמי משאבות מסוימים עשויים כך שהם בעלי הגנה מפני נזקיהם של חומרים מסוימים הנמצאים בשימוש הסביבה המעבדתית. די בדוגמאות מועטות אלו בלבד כדי להדגיש את הצורך בשאלות מקדימות והבנת הרקע לצרכי המעבדה. האם משאבות הואקום נדרשות למען תהליכי זיקוק? או שמא לתהליכי אידוי? בהתאם לכך ניתן לפסוק אם עולה הצורך בווקום עמוק יותר. כמו-כן, משאבת דיאפרגמה הינה בעלת עמידות כימית גבוהה יותר, זאת בעוד שמשאבה סיבובית מקנה ואקום עוצמתי יותר לתהליכי אידוי או ייבוש בהקפאה. ובכך גם נבקש להבין על איזו עוצמת שאיבה יסתמכו התהליכים המעבדתיים? האם סביבת העבודה המיועדת מאפשרת את השימוש במשאבת וקום ללא שמן? אילו תהליכי ניתור ובקרה נדרשים? על כל אלו, נבקש לשקוד ונבחן בקפידה.

סוגי משאבות ווקום

משאבת ואקום ללא שמן

משאבות ווקום אלו אינן נסמכות בפעילותן על שמן כי אם בחומר סיכוך שונה. דגמי משאבות אלו מגיעים עם ציפוי טפלון וידועים בעמידותם הרבה בפני חומרים כימיים שונים וכן אל מול רכיבים המסכנים משאבות מקבילות בעיכולן ובגרימת נזק לפעילותן. לצד יתרון זה, הרי שיש לקחת בחשבון כי עוצמתו של הווקום תהא חלשה יותר אל מול דגמי משאבות שמן מקבילים.
Model Capacity L/m Max. vacuum m bars
WOB-L 2511 9 219
MPC 90 15 100
MPC 101 Z 17 <8
MPC 302 Z 34 <5
MPC 302 E 48 <60
MPC 601 T 75 <2
MPC 1201 T 138 <2
MPC 1801 Z 200 <8
MPC 2401 E 258 <75

משאבת ואקום שמן (רוטריות)

משאבות שמן המספקות לחץ ואקום עוצמתי. יעילות מאוד בתהליכי ייבוש בהקפאה. לצד זאת, הרי שמשאבות אלו מייצרות תוצרים רעילים יותר, דבר אשר יש לקחת בחשבון בעת האפיון וההכרה עם סביבת העבודה.

קריטריונים המתלווים לתהליך האפיון

בין הקריטריונים הנוספים שייבחנו למען התאמת משאבת הוואקום אל צרכי המעבדה, ניתן למנות: הואקום המירבי, מהירות המנוע, רמת הרעש, כוח הסוס, מהירות השאיבה, קוטר הצינור הפנימי וכן גודל ומשקל משאבת הווקום עצמה.

התייעצו איתנו בנושא משאבת דיאפרגמה

בכל שאלה והתייעצות בנושא, אנו בש.ל מורן נשמח לעמוד לרשותכם עם צוות מקצועי ומיומן. ניתן ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר לקבלת שיחה חוזרת.

משאבות ואקום שמן - Vacuum pumps oil

משאבת ואקום שמן

משאבת ווקום בעלות הנעת רצועה והנעה ישירה 22-480 ל/דקה, משאבות שבשבת 630-1,000 ל/דקה כלי מעבדתי נפוץ להורדת לחץ אוויר לצורך הפחתת נקודת הרתיחה, ולהרחקת גזים שונים, חמצן ואדים מחומרים בעלי רגישות, תחזוקת משאבת שמן ואקום חיונית להבטחת אריכות ימים ופעולה תקינה ויעילה. חשוב ביותר לשמור על המשאבה מכניסה של חומרים אדים וגזים אלו עלולים לגרום לשחיקה פנימית למצב שלא יאפשר ניקוי וגרוע מזה לא יאפשר תיקון. לקובץ התאמת משאבות לאפליקציה לחץ על הקישור משאבת ואקום שמן, הידועה גם בשם משאבת שבשבת סיבובית אטומה בשמן או משאבה מכנית אטומה בשמן, היא סוג של משאבת ואקום המשתמשת בשמן כחומר סיכה ונוזל איטום ליצירת ואקום בתוך מערכת סגורה. משאבות אלה משמשות בדרך כלל ביישומים תעשייתיים ומדעיים שונים שבהם נדרשת רמה גבוהה של ואקום. כך פועלת בדרך כלל משאבת ואקום שמן: מנגנון שדרה שבשבת : הליבה של משאבת ואקום שמן היא רוטור עם מספר שבשבות (בדרך כלל עשויים מתכת) המותקנים באופן אקסצנטרי בתוך תא גלילי. הרוטור מונע על ידי מנוע חיצוני. שימון שמן: סוג מסוים של שמן, המכונה שמן משאבת ואקום או שמן משאבה מכני, משמש לשימון החלקים הנעים של המשאבה, כולל השבשבות ודפנות התא. שמן זה משרת מספר מטרות: שימון: מפחית חיכוך ובלאי בין החלקים הנעים. איטום: השמן יוצר אטימה בין השבשבות לדופן התא ויוצר חלל סגור. קירור: זה עוזר לפזר חום שנוצר במהלך הפעולה. סיבוב ודחיסה: כאשר הרוטור מסתובב, השבשבות מחליקים פנימה והחוצה מהחריצים ברוטור. תנועה זו יוצרת נפחים מתרחבים ומתכווצים בתוך התא. כאשר התא מתרחב, האוויר נשאב פנימה דרך שסתום כניסה, וכאשר הוא מתכווץ, האוויר נדחס ונפלט דרך שסתום יציאה. תהליך חוזר זה מפחית בהדרגה את הלחץ בתוך החדר, ויוצר ואקום. הפרדת שמן: מכיוון שהשמן משמש כאמצעי איטום וסיכה, יש להפריד אותו גם מהגזים השאובים. בדרך כלל, מפריד שמן או מסנן ערפל שמן משמש כדי להפריד את אדי השמן מגזי הפליטה, ולהבטיח שהגזים השאובים יישארו נקיים ממזהמי שמן. למשאבות ואקום נפט יש כמה יתרונות, כגון יכולתן להשיג רמה גבוהה של ואקום, אך יש להן גם מגבלות, ביניהן הצורך בתחזוקה שוטפת כדי להחליף או לחדש את שמן משאבת הוואקום והפוטנציאל לזיהום שמן בגזים השאובים. לכן, הבחירה במשאבת ואקום תלויה בדרישות הספציפיות של היישום ובפשרות בין סוגים שונים של משאבות ואקום, כגון משאבות שבשבת סיבובית אטומות בשמן, משאבות יבשות ועוד. לחברת ש.ל מורן בע"מ ניסיון רב שנים באפיון צורכי הלקוח/ה, אספקה ומתן תמיכה טכנית שוטפת. לייעוץ ראשוני בנושא משאבות ואקום התקשרו: 054-2500587 (שמואל).

פוטוכימיה מנתי ורציף - Photochemistry batch & continuous

פוטוכימיה – זה אחד מהתהליכים המשמש כמפעיל / זרז לתהליכים כימיים תוך שימוש באור נראה ובאור לא נראה כולל קרינת על סגול ותת אדום, שטף פוטונים משפיע על אטומים ותרכובות. בתהליכים כימיים, האור מספק את אנרגיית השפעול ליצירת התהליך הכימי. לאור השפעה ניכרת על קשרים כימיים; הוא מסוגל לשבור קשרים קיימים ולעודד יצירת קשרים חדשים. בנוסף, מסוגל האור להשפיע על הרכב האטום, ולגרום לאלקטרונים להיפלט מהאטום או לשנות את רמת האנרגיה שלהם. תופעות פוטוכימיות רבות מתרחשות בצורה טבעית בטבע כמו בתהליך הפוטוסינתזה או יצירת האוזון וכן בשימושים יום יומיים כמו מחיקת זכרון ב-צ'יפים ותקליטורים ייצור מעגלים מודפסים ועוד מערכות LightSyn של חברת Asynt הם כלי תגובה פוטוכימי מיוחדים שנועדו לספק בבטחה חשיפה שווה לאור לדוגמא שלכם ולאפשר ערבוב וחימום בזמן התהליך הפוטוכימי. הם מאפשרים להשיג שטף פוטונים שווה בכל מדיום התגובה שלהם. המרחק המינימלי שבין האור לדוגמא, וריכוז האור דרך דיסקת קוורץ לתוך הדגימה, מגדיל את העוצמה שאליה נחשף התווך. כמכשיר קל לשימוש עם תכונות בטיחות מובנות למזעור סיכוני חשיפה, הוא מהווה תוספת שימושית למעבדה שעוסקת בתהליכים פוטוכימיים. פתחי הכניסה והיציאה מאפשרים הוספת חומרים תוך כדי תהליך נוזלים וגזים, הוצאת דוגמאות וכד' ניתן לקבל מערכות מנתיות ורציפות לתהליך אחד או מספר תהליכים במקביל. לקבל מידע נוסף מטעם צוות ש.ל מורן ניתן להשאיר פניה או ליצור קשר טלפוני.

פילטרים לשימוש מעבדתי / תעשייתי - Laboratory / Industrial filters

מגוון פילטרים למעבדה

פילטרים נייר לסינון בכל הדרגות והסוגים, מגוון של ממברנות מחומרים וגדלים שונים של חורים 0.45 מיקרון, 0.22 מיקרון , 0.9 מיקרון , סטרילים ולא סטרלים ובחומרי ממברנה הידרופוביים/ הידרופיליים: MCE, PES, Cellulose Acetate, PVDF, GF,  ניילון -Nylon, טפלון - PTFE, פוליפרופילן - Polypropylene פילטרים סביבון - Syringe filters עם מבחר חומרי מבנה 0.22(μm) ו- 0.45(μm) פילטרים קפסולות מבחר גדלים וחומרי מבנה.

הזמנת פילטרים למעבדות

פילטרים למעבדה לסינון החומרים; הוצאת החלקיקים המוצקים אל מחוץ לנוזל למען הרצת נוזל בצנרת דקה / כרומוטוגרפיה. מאפשר לעבוד עם מגוון חומרים לרבות טלפון, ניילון וחומרים פלסטיים נוספים למיניהם, כך שלא תתרחש תגובה עם החומר. פילטר למעבדה או ליתר דיוק המימברנה, מאפשר את מעבר הנוזל מן הצד האחד לשני תוך הפרדה בין סוגי נוזלים שונים (קרי הפרדה בין נוזל למוצק וכן הפרדה בין נוזלל נוזל). בנוסף, חברת ש.ל מורן מייבאת ומשווקת פילטר סביבון; פילטר המתלבש על קצהו של המזרק ושמאפשר להוציא דוגמית נקייה ומוכנה לעבודה. בש.ל מורן בע"מ נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה והתייעצות. לפרטים נוספים, צרו עמנו קשר טלפוני או השאירו פניה באתר.

פיפטור / מולטי - Pipette / multi - IKA

פיפטורים ערוץ אחד ורב ערוצים למעבדה

פיפטור (Pipettor) - כלי מעבדה המשמש להעברת הוספת חומרים נוזלים בכמויות מדויקות ובהדירות טובה. החל מ-0.1 מיקרוליטר ועד ל-10 מ”ל, חברת ש.ל. מורן מציעה מבחר של דגמים ראה IKA Pette Vario Technical Data פיפטור הוא כלי חיוני לעבודות מדעיות שבהן נדרשות דיוק והדירות גבוהים ובעיקר נפחים קטנים, כמו בניסויים ביולוגיים, כימיים וביוכימיים. ישנם סוגים שונים של פיפטורים, כל אחד מותאם לשימושים וצרכים שונים. סוגי פיפטורים עיקריים:
  1. פיפטור פיסטון (Micropipette):
    • פיפטור חד-ערוצי: מיועד להעברת נוזל אחד בכל פעם ניתן לקבל יחידות עם נפח קבוע או יחידות עם נפח משתנה בטווח נפחים שנבחר ע"י כפתור ברירה.
    • פיפטור רב-ערוצי: מיועד להעברת נוזלים מרובים בו זמנית, 8 או 12 ערוצים
עם נפח משתנה בטווח נפחים שנבחר ע"י כפתור ברירה.
  1. פיפטור זכוכית (Glass Pipette):
  1. פיפטה פסטר:
    • להעברת כמויות לאו דווקא מדויקות אך מונעות מגע אפשרי עם החומרים, מיועדות להיות חד פעמיות משתמשים למלא מבחנות כמו מבחנות NMR ואחרות, למלא כלים קטנים לשקילה מדויקת וכן קיווטות לספקטרופוטומר ושימושים רבים נוספים,
    • ניתן לקבל מזכוכית,
    • או מפלסטיק ניתן גם בצורה סטרילית ,
עקרונות השימוש בפיפטור:
  1. כיול: יש לוודא שהפיפטור מכויל נכון כדי להבטיח דיוק.
  2. שימוש בקצה פיפטור נקי: שימוש בקצה חד פעמי נקי מונע זיהום צולב.
  3. החזקת פיפטור בזווית נכונה: להבטיח שהשאיבה והשחרור יהיו מדויקים.
  4. שחרור נוזל באיטיות: כדי למנוע היווצרות בועות ולוודא שהנוזל משוחרר לחלוטין.
תחזוקה וניקיון:
  • יש לנקות את הפיפטור בקביעות ולבדוק שאין נזילות או נזקים.
  • רצוי לאחסן את הפיפטור בצורה אנכית כדי למנוע נזילות לנוזלים שעלולים לגרום לנזק פנימי.
  • מומלץ לגרז את האטם הפנימי מידי פעם.
שימושים נפוצים:
  • עבודות מחקר בביולוגיה ובביולוגיה מולקולרית.
  • ביוכימיה.
  • בדיקות רפואיות וקליניות.
  • עבודות מעבדה כימיות.

פלטות חימום ובחישה - Heating & stirring plates

פלטות חימום למעבדה ובחישה

מגוון גדול פלטות בחישה עם או בלי חימום, ניתן לקבל פלטות עם אחריות ל-10 שנים

פלטות חימום ובחישה - מולטי - Multi heating stirring plates

מולטי פלטות - Multi plates

5-15 מקומות ל-400 מ"ל בחישה ו-בחישה וחימום, 2-9 מקומות עד 8 ליטר ספינר

צ'ילרים - Chillers

צ'ילרים למעבדה

מגוון צ'ילרים למעבדה ולתעשייה, ציוד סטנדרטי וציוד מותאם לדרישה. צ'ילר הינו כלי המאפשר את הזרמתם של נוזלים לרבות מים, תערובת מים אתילן גליקול, שמן סיליקון ואתנול. נועד לקירור הנוזל אל תוך אפליקציה חיצונית דוגמת מעבים, ריאקטורים וכל מטרה אחרת המצריכה קירור. צ'ילרים ניתן לקבל בטווחי טמפרטורה של 15-20 מעלות ועד למינוס 120 מעלות, ובטווח הספקים גבוה של מאות וואטים ועד לעשרות קילו-וואטים.

כללי

צ'ילרים הינם מערכות קירור המיועדות לתהליכים כימיים הדורשים קירור דוגמת מעבים, מערכות ריפלקס, מערכות זיקוק, מערכות איוד וריאקציות כימיות. הצ'ילרים מגיעים במגוון רחב של הספקי קירור החל ממאות וואטים ועד לעשרות רבות של קילו-וואטים.

יכולות חימום וקירור

ישנם צ'ילרים ובהם ישנה האפשרות להוספת יכולות חימום. כך ניתן לרתום את הצ'ילרים (או את התרמוסטטים בהתאם לשימוש) אל מגוון תהליכים בכימיה ובהם נדרש חימום או קירור בתנאים מבוקרים.

אופי פעילותו של הצ'ילר

ייעודו של הצ'ילר הוא לפנות את החום מתוך המערכת, וזאת באמצעות מערכת קירור פנימית המתבססת על מים הזורמים במעגל סגור. המים שהתחממו ושלמעשה משנעים את החום מתוך המערכת המעבדתית, מתקררים בתוך הצ'ילר, ולאחר מכן משונעים בשנית אל עבר האזור הנדרש לקירור, וזאת לשם פינויו הנוסף של החום. פינוי החום מתוך ה-צ'ילר יכול לעשות ב-2 דרכים: קירור אוויר - בתהליך זה יש רדיאטור דרכו זורם אויר בעזרת מאווררים האוויר מקרר (מסלק את החום) מהצ'ילר אל הסביבה, זה מחייב שסביב המכשיר תהיה טמפרטורה מספיק נמוכה על מנת לשמוא על יעילות ה-צ'ילר, ככול שטמפרטורת הסביבה עוללה יעילות ה-צ'ילר יורדת, באופן סטנדרטי רוב ה-צ'ילרים בנויים לטמפרטורת סביבה של 30-35 מעלות צלזיוס אולם ניתן להזמין גם מערכות צ'ילר מותאמות לטמפרטורת סביב גבוהות יותר 40-50 מעלות. קירור מים - סילוק החום נעשה ע"י חיבור למערכת מים קרים שעוברים דרך מחליף חום ומסלקים את החום, זה מאפשר לעבוד בטמפרטורת סביב גבוהות אבל מחייב שה-צ'ילר יהיה קרוב למקור מי קירור, (מי תהליך במפעל), טווח הטמפרטורות הנדרש הוא 15-25 העלות אולם ניתן לחבר גם לספק טמפ' נמוכות יותר במידה ויש אספקת מי קירור קבועה ניתן לייצר מערכת צ'ילר מים - מים שמאפשרת לנצל את מי הקירור ולספק מים דרך מחליף חום לאפליקציה בטמפרטורה מעל מי התהליך ללא צורך במדחס ובטמפרטורה קבועה, לדוגמא אם יש במפעל אספקת מים קבועה של 5-7 מעלות ניתן לקבוע אספקת מי קירור של ה-צ'ילר של 10- 20 מעלות, מערכות אלו זולות יותר, שקטות יותר אך מחייבות אספקה קבועה של מים קרים ניתן לקבל צ'ילרים מותאמים לעבודה בחדרים / אולמות ממוזגים, לעבודה בחוץ תחת סככה לא חשופים לגשם וצ'ילרים לעבודה בחוץ IP-65

קריטריונים

בדומה לכל מכשור מעבדתי, הרי שגם הבחירה בצ'ילר צריכה להסתמך על דרישות לקוח מדויקות והבנת תנאי המעבדה ויעדיה. מהי המערכת ממנה עלינו לשנע את החום? מהו רף הטמפרטורה הרצוי? לבטים שעשויים להתלוות אל התהליך יבואו לידי ביטוי בגודלו של הצ'ילר. הדגם בו נבחר יתבסס באופן ניכר על הספק הקירור; אולם בד בבד, הרי שצ'ילר בעל הספק קירור רב יותר, יתאפיין גם במידות פיזיות גדולות יותר, כך גם לגבי משקלו וצריכת האנרגיה שלו. נוסף על כך, נבקש לבחון אם הצ'ילר נדרש לקירור של מספר מתקנים במקביל. אלו הם לעתים קריטריונים עליהם עלינו לתת את הדעת, וזאת בהתאם לתנאי המעבדה הקיימים.

התייעצו איתנו

למידע נוסף אודות צ'ילרים ומערכות קירור מים ניתן ליצור קשר עם הצוות הטכני של ש.ל מורן. למידע נוספים ופרטים נוספים, צרו עמנו קשר טלפוני או השאירו פניה באתר, ונציג טכני ישוב אליכם בהקדם.

ציוד זכוכית

כלים מזכוכית ומעבים מזכוכית למעבדות

כלי זכוכית למעבדה. הזמנת ציוד מעבדה מזכוכית בזמני אספקה מהירים. בכל שאלה בנושא כלים למעבדה, אפיון והזמנה, ניתן ליצור קשר טלפוני עם הצוות הטכני של ש.ל מורן.

ציוד פיילוט - לפארמה - Pharma – pilot equipment

מגוון ציוד מבוסס על יחידת הנעה אחת, ערבול מוצקים, הקטנת גודל חלקיקים, המגון ולישה

צנטריפוגות - Centrifuges

קטלוג צנטריפוגות למעבדה

צנטריפוגות למגוון תהליכים מעבדתיים. צנטריפוגה מעבדתית ובעברית נקראת: סרכזת. מיועדת בעבור ביצוע פעולת הפרדה בין חומרים. בחברת ש.ל מורן נשמח לייעץ ולסייע בבחירת הצנטריפוגה שתתאים למעבדתכם, והצוות המקצועי שלנו מתמחה באפיון תהליכים מעבדתיים בהתאמה אישית מלאה.

ריאקטור לחץ - Pressure reactor

חברת Asynt מספקת מגוון רחב של ריאקטורים לחץ לשימוש מעבדתי ולרמת ה-פיילוט למעבדה בנפחים של 5 מ"ל ועד 50 ליטר ויותר, חומר מבנה נירוסטה 316, טווחי עבודה של עד 250 מעלות ו- 50 עד 180 אטמוספירות, בחישה מגנטית עד 1,500 RPM, ניתן לקבל כלים בודדים או בתצורת מולטי לעבודה במקביל הריאקטורים זמינים בתצורות סטנדרטיות נוחות או מותאמים אישית באופן מלא כדי לענות על דרישות מיוחדת: מתכות - סגסוגות C-276, C-22, אינקונל לחץ - עד 500 אטמוספירות טמפרטורה - עד 800 מעלות הוספת Liner - זכוכית או טפלון בחישה עילית הוספת צנרת - להזנת גזים והוצאות דוגמאות המערכות מגיעות מותאמות לעבודה ידנית או מבוקרות בצורה אוטומטית בהתאם לצורך אנו מציעים שירות תכנון מלא בתוספת התקנה, שירות ותמיכה.

ריאקטור מעבדתי משחות וקרמים - IKA - Lab reactor cream & ointment

ריאקטורים בנפח של 1, 2 ו-5 ליטרים 9 דגמים עם אפשרות לעבודה בואקום, אביזרים נלווים: מיכלי זכוכית ומתכת עם ובלי ברז תחתית, תרמוסטט / צ'לר, הומוגנייזר, בוחש סקרפר ואביזרים שונים בהתאם לדגם ולצורכי המשתמש

ריאקטורים זכוכית ו-מתכת - Reactors glass & s”s

מבחר ריאקטורים למעבדה ולפיילוט מנפח של 50 מ"ל ועד לנפח של 200 ליטר

שייקרים - Shakers

שייקר למעבדה - LABORATORY SHAKER

שמן למשאבות ווקום - Oil for vacuum pumps

מגוון שמנים לאפליקציות שונות של משאבות ווקום וכן שמן לשטיפה וניקוי סדיר לטיפול מונע, השמנים מתאמים לכל היצרנים הידועים Edwards, Alcatel, Vacuubrand, Pfeiffer, Leybolb, Welch תחזוקת משאבת שמן ואקום חיונית להבטחת אריכות ימים ופעולה תקינה ויעילה. חשוב ביותר לשמור על המשאבה מכניסה של חומרים אדים וגזים אלו עלולים לגרום לשחיקה פנימית למצב שלא יאפשר ניקוי וגרוע מזה לא יאפשר תיקון. חשוב שהמלכודת שבין האפליקציה למשאבה תהיה יעילה ותמנע את מעבר הנוזלים, אדים וגזים לתוך המשאבה, פעולה זו היא קריטית כי הנזק למשאבה יכול להיות מהיר וכפי שצוין בלתי הפיך
  1. בדיקה חזותית שוטפת: לאיתור סימנים נראים לעין של, נזילות פליטת אדים. רעשים או רעידות חריגות, שיכולים להצביע על בעיות פוטנציאליות.
  2. רמת השמן: יש לבדוק ולשמור באופן קבוע על רמת השמן הנכונה. רמות שמן נמוכות עלולות להוביל להתחממות יתר ולבלאי מוגבר.
  3. איכות השמן: חשוב ביותר יש לעקוב אחר מראה השמן בחלונית ההצצה. אם הוא נראה מלוכלך, מעונן או בעל ריח שרוף, יש להחליף אותו מידית, מומלץ לעשות לפני כן שטיפה בשמן מיועד לשטיפה כמו Inland FF-10.
תדירות החלפת שמן: פעל בהתאם להמלצות היצרן לגבי מרווחי החלפת שמן. אבל חשוב לוודא שמלכודת יעילה והשמן נשאר נקי ושקוף.
  1. מערכת קירור סנפירי קירור ומאווררים: שמרו על סנפירי קירור ומאווררים נקיים וללא לכלוך כדי להבטיח קירור נאות.
  2. קווי ואקום וחיבורים צינורות וחיבורים: בדוק קווי ואקום וחיבורים עבור כל סימן של נזילות או נזק. הדקו או החליפו לפי הצורך.
  3. מומלץ לבדוקק באופן קבוע את ביצועי המשאבה, כולל רמות ואקום וטמפרטורת הפעלה. בדיקות מערכת: בדוק מעת לעת את כל מערכת הוואקום כדי לוודא שהיא פועלת כראוי וביעילות.
  4. ניקוי חיצוני: שמרו על ניקיון החלק החיצוני של המשאבה כדי למנוע הצטברות אבק ולכלוך שעלולים להשפיע על הקירור והתפעול.
  5. ניקוי פנימי: בהתאם לסוג המשאבה ולשימוש בה, רכיבים פנימיים עשויים להזדקק לניקוי תקופתי.

תנור ייבוש ו-ווקום למעבדה - Lab dry & vacuum oven

תנור ואקום וייבוש למעבדה

בש.ל מורן תוכלו להתייעץ עם צוות מומחה בעבור תנור למעבדה המותאם באופן אישי. תנור יבש במעבדה ובתעשייה הוא ציוד נפוץ ומשמש בתהליכים בהם יש לייבש, לחמם או לעקר חומרים או דגימות. תנורים אלה מתוכננים לספק סביבת טמפרטורה מבוקרת, בטמפרטורות שנעות בין מספר מעלות מעל טמפרטורת הסביבה ועד לכמה מאות מעלות צלזיוס, התנורים מגיעים בטווח רחב של נפחים החל מליטרים בודדים ועד מאות ואלפי ליטרים בהתאם ליצרן ולדגם. תכונות עיקריות של תנור יבש במעבדה כוללות: בקרת טמפרטורה: בדרך כלל יש להם מערכות בקרת טמפרטורה מדויקות, המאפשרות למשתמשים להגדיר ולשמור על טמפרטורות ספציפיות בתוך התנור. חימום אחיד: תנורים יבשים באיכות טובה מספקים חימום אחיד בכל נפח התא כדי להבטיח תוצאות עקביות בכל הדגימות. אוורור: תנורים מסוימים עשויים לכלול מערכות אוורור מובנות כדי להבטיח זרימת אוויר נאותה, מה שיכול להיות חשוב עבור יישומים שבהם תרכובות נדיפות מתאדות או מוסרות, זרימת האוויר יכולה להיות מאולצת על ידי מאוורר או הולכה שנעשית ע"י פתיחה של צוהר והחלפת אוויר שנובעת מהפרש הטמפרטורות עם הסביבה בטיחות: תנורים מודרניים מצוידים באמצעי בטיחות כגון הגנה מפני התחממות יתר, ע"י עצירת החימום וסימון התקלה ע"י זמזם, נורה או שליחת הודעה לטלפון נייד או מחשב התנורים עשויים מחומרים עמידים כגון נירוסטה, עם שכבות בידוד כדי להקטין אובדן חום ולשמור על יציבות טרמלית. תנורים ייבוש במעבדה משמשים לתחומים רבים, כולל כימיה, ביולוגיה, מדעי החומרים, תרופות ועיבוד מזון. הם משמשים לייבוש כלי זכוכית וכלי עבודה אחרים המצריכים ניקוי רטוב, חיטוי ציוד, הסרת לחות מדגימות – ייבוש , וביצוע תהליכים הדורשים חום בעיקר לאורך זמן. במקרה של עבודה עם חומרים שרגישים לטמפרטורות גבוהות ניתן להשצתמש בתנורי ווקום שמאפשרים לעשות תהליכי ייבוש תחת ווקום ולכן אין צורך בטמפרטורות גבוהות, תנורי ווקום מודרניים מגיעים עם בקרי ווקום מובנים וכן אפשרויות של שליטה בהפעלה חשמלית של משאבת הווקום, כמו גם אפשרות לתכנת כפונקציה של זמן רמת ווקום וטמפרטורה  

תנור שריפה - Muffle Furnace

קטלוג תנור שריפה

מבחר גדול תנורים/אפליקציות עד 3,000 מעלות למעבדה ולתעשיה. בכל שאלה והתייעצות בנושא תנורי שריפה למעבדה, ניתן להתייעץ עם הצוות המקצועי של חברת ש.ל מורן. אפשרות להתאמה אישית בהתאם לדרישות הלקוח/ה. תנורי שריפה משויכים למשפחת מוצרים המותאמים לטמפרטורות גבוהות של למעלה מ-1,000 מעלות צלזיוס. דגמי התנורים מתחלקים בהתאם לנפחם ואופן פתיחת דלת התנור (ביכולתה להיפתח מעלה, מטה ולצדדים בהתאם לצרכים המעבדתיים).

שימושים

תנורי שריפה משמשים במעבדות אורגניות או במעבדות כימיה, בעיקר עבור שריפתם של חומרים אורגניים; זאת למען קבלת שאריות חומרים אי-אורגניים למטרות אנליזה. בנוסף לכך, התנורים משמשים גם לייבוש והקשייה של חומרים קרמיים למיניהם.

התייעצו איתנו

בכל שאלה והתייעצות אנו בחברת ש.ל מורן בע"מ נשמח לעמוד לשירותכם. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר, ונציג מומחה ישוב אליכם בהקדם.